דירת קבלן הינה למעשה דירה סטנדרטית, חדשה, אותה רוכשים ישירות מהקבלן. לרוכש קיימת אפשרות לשדרג או לשנות את התכנון הפנימי של הדירה שתתאים לו באופן מקסימלי.
על מנת לשדרג או לערוך שינויים חשוב לתכנן נכון, לבדוק ולברר בדיוק מה חשוב ונחוץ לכם, ובהתאם לערוך שינויים העונים לחלומות, לרצונות ולצרכים של כל המשפחה.
כמובן שבשלב זה רצוי מאוד לקבל ייעוץ מקצועי ממעצב פנים, שיפרוש בפניכם את כל הרעיונות, החלופות העיצוביות, החידושים העדכניים ואת האפשרויות הטכנולוגיות. ובהמשך יערוך עבורכם את התוכניות הדרושות לקבלן. (את השינויים צריך להעביר לקבלן בתוכניות חדשות ומעודכנות)
שלב התכנון הוא מאוד חשוב
בתכנון יש לקחת בחשבון המון פרמטרים על מנת למקסם את החלל החדש (עיצוב, מיקום, אחסון, חשמל, תאורה וכו'), וכמובן, מציאת פתרונות ומענה מתוך התייחסות לצרכים ולדרישות של כל חברי המשפחה. דרישות מסוימות מצריכות תשתיות. לכן זה בדיוק הזמן לעשות החלטות לגבי חימום רצפתי, מצלמות, מיגון, חשמל חכם, שואב אבק מרכזי, מערכות סינון וכד'.
תכנון מדויק ומפורט מכין תשתית נפלאה לעיצוב מוצלח, הוא תורם לשקט נפשי בתהליך והוא מכין את הקרקע לכל התוכניות הנדרשות. בנוסף, ככל שהתכנון יהיה מדויק ומפורט יותר זה יקל עליכם לנהל משא ומתן מוצלח מול הקבלן, וכמובן יחסוך הוצאות בהמשך.
מתי להתחיל את התכנון
שלב המשא ומתן מול הקבלן לפני רכישת הדירה, הוא הטיימינג הכי נכון לשינויי דיירים. זה הזמן לדרוש יותר אפשרויות במפרט הטכני.
על מנת לדרוש צריך לדעת מה לדרוש, לכן מומלץ ביותר לגבש תוכנית ולדעת מה רוצים וכך לפי התכנון תדעו מה לדרוש מהקבלן לפני החתימה הסופית. בנקודת זמן זו יותר קל לנהל משא ומתן ולהתמקח, אחר כך – לא פשוט. זכרו, כל אישור מצידו מתורגם לעלויות שתוכלו לחסוך. ככל שתסכמו עם הקבלן מראש כל דרישה או תוספת, כך תשלמו פחות בהמשך על תשתיות נדרשות ובכך לחסוך בהוצאות.
מה ניתן לשנות בשינויי דיירים
ניתן לשנות את החלוקה בדירה (קירות פנימיים), שינויים באינסטלציה, (הוספת נקודה במקרה הצורך, שינוי מיקום ברזים ומכונת כביסה), שינויים במערכת המיזוג, שינויי חשמל ותאורה (הוספת נקודות או שינוי מקום)
מה לא ניתן לשינוי
מיקום הממ"ד, מתאר חיצוני של הדירה (פתחים וקירות חיצוניים), קולטנים (צנרת),ולרוב ארון החשמל
מה חשוב לבדוק ולסכם מול הקבלן
מפרט טכני ומחירון שינויים – בדקו מה הקבלן נותן, מהו המפרט ואיכות החומרים (ריצוף, חיפוי, כלים סניטריים, מטבח)
מיזוג –חשוב לוודא , האם מדובר במערכת מיזוג מרכזית, במזגן לכל חדר, או אולי בכלל רק בהכנה למזגן.
חשמל – בדקו כמה נקודות חשמל מצוינות במפרט. לרוב הכמות אינה מספיקה, לכן חשוב לבקש מראש להוסיף נקודות או לשנות מיקום (בהתאם לתוכניות שערכתם מול המעצב).
אינסטלציה – גם כאן לבדוק כמה נקודות קיימות והאם יש צורך בנקודות נוספות והיכן (ואם כן חשוב לכלול אותן במחיר),
הכנת תשתיות – אם לפי התכנון שביצעתם יש לכם צורך בתשתיות מסוימות זה הזמן לבקש מהקבלן. במהלך בנייה הן פשוטות יותר לביצוע, לאחר הכניסה לדירה זה מורכב יותר וכרוך בהוצאות גדולות.
רשתות בחלונות – האם יש רשתות בחלונות או האם יש הכנה לרשות.
אילו תוכניות יש לספק לקבלן
תוכניות עבודה לביצוע הכוללות: תכנית בניה, תכנית חשמל ותאורה, חלוקת קירות, תכנית תקרה (כולל הנמכות ומיזוג), תכנית ריצוף, תוכנית פריסת קירות, ותוכנית אינסטלציה.
תוכניות אלו מיועדות לביצוע הקבלן והן הבסיס לתוכניות העיצוב. כאשר תוכניות העיצוב והסטיילינג מבוצעים בהמשך על ידי הלקוח לאחר הכניסה לדירה.